Receptenboek
GOEDE PRAKTIJKEN VAN LOKAAL VOEDSELBELEID UIT NEDERLANDSE STEDEN EN PROVINCIES
In dit Receptenboek vind je verhalen over lokale oplossingen voor stedelijke voedseluitdagingen. Het beschrijft ervaringen van steden en provincies die voorop lopen met beleid voor het ontwikkelen en versterken van voedselketens in en rond de stad, gezonde voeding en sociale inclusiviteit, het versterken van economische innovatie en ecologische verduurzaming en bestuurlijke innovatie. Hier vind je informatie, contacten en inspiratie om ook aan de slag te gaan met een gezond, veilig en ecologisch houdbaar voedselsysteem in en rond jouw stad. Zoek hieronder per stad / provincie, beleidsthema, of onderliggende kernwaarden naar interessante beleidservaringen.
Afgeprijsd-app
Afgeprijsd is een app waarmee je ziet welke producten in jouw supermarkt tegen de houdbaarheidsdatum lopen en daarom in de aanbieding zijn. Door de vraag naar deze producten te stimuleren wordt er minder voedsel verspild en meer bespaard. En dat is goed voor de consument, voor de ondernemer én voor het milieu.
Lees meer..
Doarpstûn Snakkerburen
Een van de speerpunten van het Leeuwarder eetbare stad beleid is om de lokale productie van voedsel te stimuleren. Doarpstûn Snakkerburen heeft daarin een belangrijke voorbeeld- en ambassadeursfunctie voor vergelijkbare initiatieven.
Lees meer..
Pilot Streekkantine
De Streekkantine brengt producten van de boer rechtstreeks op het bord in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Groningen. Lokaal (binnen een straal van 40 km) wordt een kwalitatief aanbod van brood, zuivel, kaas, groente en fruit, sappen en eieren gezocht en gevonden.
Lees meer..