Receptenboek
GOEDE PRAKTIJKEN VAN LOKAAL VOEDSELBELEID UIT NEDERLANDSE STEDEN EN PROVINCIES
In dit Receptenboek vind je verhalen over lokale oplossingen voor stedelijke voedseluitdagingen. Het beschrijft ervaringen van steden en provincies die voorop lopen met beleid voor het ontwikkelen en versterken van voedselketens in en rond de stad, gezonde voeding en sociale inclusiviteit, het versterken van economische innovatie en ecologische verduurzaming en bestuurlijke innovatie. Hier vind je informatie, contacten en inspiratie om ook aan de slag te gaan met een gezond, veilig en ecologisch houdbaar voedselsysteem in en rond jouw stad. Zoek hieronder per stad / provincie, beleidsthema, of onderliggende kernwaarden naar interessante beleidservaringen.
Alliantie Voeding in de Zorg
De gemeente Ede werkt in de Alliantie Voeding in de Zorg aan het agenderen van gezond eten in de zorg via gezondheidsinterventies zoals het inzetten van leefstijlcoaches en het organiseren van eettafels in de wijken. Hiermee helpen ze inwoners bij het volgen van een gezond voedingspatroon, passend bij hun leefstijl.
Lees meer..
Doarpstûn Snakkerburen
Een van de speerpunten van het Leeuwarder eetbare stad beleid is om de lokale productie van voedsel te stimuleren. Doarpstûn Snakkerburen heeft daarin een belangrijke voorbeeld- en ambassadeursfunctie voor vergelijkbare initiatieven.
Lees meer..
Stadstuin Potmarge Leeuwarden
Stadstuin Potmarge is een innovatieve proeftuin aan de rivier de Potmarge nabij het centrum van Leeuwarden. In het waterrijke gebied vormen experimenten op het gebied van voedsel, water, energie, welzijn en gezondheid samen een ‘Levend Laboratorium’.
Lees meer..
Voedseltuin Overvecht
Voedseltuin Overvecht is een gemeenschappelijke tuin voor iedereen: buurtbewoners ongeacht leeftijd en achtergrond, organisaties en ondernemers in Overvecht. Iedereen die meehelpt, deelt mee in de oogst. Zo wordt lokaal verbouwd en (h)eerlijk voedsel uit de eigen wijk, betaalbaar en bereikbaar voor iedereen.
Lees meer..