Receptenboek
GOEDE PRAKTIJKEN VAN LOKAAL VOEDSELBELEID UIT NEDERLANDSE STEDEN EN PROVINCIES
In dit Receptenboek vind je verhalen over lokale oplossingen voor stedelijke voedseluitdagingen. Het beschrijft ervaringen van steden en provincies die voorop lopen met beleid voor het ontwikkelen en versterken van voedselketens in en rond de stad, gezonde voeding en sociale inclusiviteit, het versterken van economische innovatie en ecologische verduurzaming en bestuurlijke innovatie. Hier vind je informatie, contacten en inspiratie om ook aan de slag te gaan met een gezond, veilig en ecologisch houdbaar voedselsysteem in en rond jouw stad. Zoek hieronder per stad / provincie, beleidsthema, of onderliggende kernwaarden naar interessante beleidservaringen.
Van Amsterdamse Bodem
Van Amsterdamse Bodem is een samenwerking van zeven (voedsel)partners en is ontstaan uit de behoefte om meer samenhang te brengen en meer samenwerking en kruisbestuiving tot stand te brengen tussen verschillende doelgroepen die met voedsel bezig zijn.
Lees meer..
Nieuwe eiwitten via de menukaart
In 2016 vond de pilot ‘Nieuwe eiwitten via de menukaart’ plaats om ervaring op te doen met het stimuleren van de consumptie van een aantal geselecteerde duurzame eiwitten ‘via de menukaart’. Twee maanden lang serveerden 5 horecalocaties in Amsterdam eiwitten die duurzamer en diervriendelijker zijn dan de traditionele eiwitten.
Lees meer..