Receptenboek
GOEDE PRAKTIJKEN VAN LOKAAL VOEDSELBELEID UIT NEDERLANDSE STEDEN EN PROVINCIES
In dit Receptenboek vind je verhalen over lokale oplossingen voor stedelijke voedseluitdagingen. Het beschrijft ervaringen van steden en provincies die voorop lopen met beleid voor het ontwikkelen en versterken van voedselketens in en rond de stad, gezonde voeding en sociale inclusiviteit, het versterken van economische innovatie en ecologische verduurzaming en bestuurlijke innovatie. Hier vind je informatie, contacten en inspiratie om ook aan de slag te gaan met een gezond, veilig en ecologisch houdbaar voedselsysteem in en rond jouw stad. Zoek hieronder per stad / provincie, beleidsthema, of onderliggende kernwaarden naar interessante beleidservaringen.
Afgeprijsd-app
Afgeprijsd is een app waarmee je ziet welke producten in jouw supermarkt tegen de houdbaarheidsdatum lopen en daarom in de aanbieding zijn. Door de vraag naar deze producten te stimuleren wordt er minder voedsel verspild en meer bespaard. En dat is goed voor de consument, voor de ondernemer én voor het milieu.
Lees meer..
World Food Center Ede
Het World Food Center wil bezoekers laten zien en beleven waar hun voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd, bewerkt, getransporteerd en geconsumeerd. Zo beoogt het bezoekers inzicht te geven in het belang en de complexiteit van de voedselketen en de uitdagingen die daarbij horen.
Lees meer..
Food Tech Brainport
Food Tech Brainport is een internationaal expertisecentrum dat werkt aan circulaire voedselproductie en gezondere voedselproducten door middel van technologie, product- en marktinnovaties.
Lees meer..
Nieuwe eiwitten via de menukaart
In 2016 vond de pilot ‘Nieuwe eiwitten via de menukaart’ plaats om ervaring op te doen met het stimuleren van de consumptie van een aantal geselecteerde duurzame eiwitten ‘via de menukaart’. Twee maanden lang serveerden 5 horecalocaties in Amsterdam eiwitten die duurzamer en diervriendelijker zijn dan de traditionele eiwitten.
Lees meer..
Eetbare Woonwijk Rijnvliet
Rijnvliet is een wijk in Leidsche Rijn waar de hoofdgroenstructuur aangelegd wordt volgens de principes van een voedselbos. De gemeente Utrecht werkt aan het thema Voedsel vanuit de gedachte dat omgevingsfactoren van grote invloed zijn op het eetgedrag.
Lees meer..