Wereldvoedseldag 2019: Public Leadership Challenge

Hoe kunnen bestuurders zich meer inzetten voor de voedseltransitie? Geen makkelijke vraag, wat we ook merken in en rond de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda.

Daarom slaan de City Deal Voedsel, het interbestuurlijk programma (IBP), het Planbureau voor de leefomgeving (PBL) en de Universiteit van Leiden de handen ineen voor een bijzondere bijeenkomst. Op 16 oktober, wereldvoedseldag, nodigen we bestuurders die écht met de voedseltransitie aan de slag willen uit. Wie durft het aan om in één middag een lijst met acties, instrumenten en afspraken te ontwikkelen om de voedselomgeving in de eigen gemeente/regio gezonder en duurzamer te maken? Wij zorgen voor experts op het gebied van inhoud en leiderschap. Hans Mommaas, directeur van het PBL is keynote speaker.

De workshop is ook een manier om interesse in een bestuurlijk consortium voor de voedseltransitie te verkennen. Je bestuurder ontvangt de uitnodiging binnenkort – hou deze in de gaten, en enthousiasmeer je bestuurder om te komen! Ken je nog (andere) intrinsiek gemotiveerde bestuurders van buiten de City Deal? Stuur Lara Sibbing (lara.sibbing@ede.nl) een e-mail.